Beste Glasverzekering

Een glasverzekering is een verzekering die schade aan het glas van je woning vergoed. Het verschilt per verzekeraar of het standaard is meeverzekerd in je inboedel- of opstalverzekering. In dit artikel leggen we de verschillen uit en geven we meer informatie die handig is bij het afsluiten van een glasverzekering. 

Wat is een glasverzekering?

Met een glasverzekering dek je al het glas in de woning dat licht doorlaat. Kortweg zijn dat alle ramen in je woning dus. Spiegels vallen hier meestal niet onder. Glazen douchewanden worden meestal wél vergoed. Heb je geen glasverzekering en een ruit in je woning breekt door een ongeluk of door noodweer? Dan moet je de schade zelf betalen. Dit kan oplopen tot een paar honderd euro. Het afsluiten van een glasverzekering voorkomt dat je met onverwachte hoge kosten zit.

Soorten glas verzekering huis

Aangezien glas een vaststaand object is in huis, valt het meestal onder de opstalverzekering. Soms is dit standaard meeverzekerd. In de meeste gevallen is dat niet zo. Je kunt dan optioneel een aanvullende module op je opstalverzekering afsluiten. Wil je liever geen opstalverzekering, dan kan je de glasverzekering apart op je inboedelverzekering afsluiten. Het kan ook zijn dat de glasverzekering standaard bij je inboedel zit. Je sluit het dus altijd af in combinatie met een woonverzekering. Als je wat uitgebreider verzekerd wilt zijn, dus voor schade die je zelf veroorzaakt heb, dan kan het handig zijn om naar een all-risk verzekering te kijken.

Glasverzekeringen vergelijken

Aangezien het aanbod verzekeringen heel divers is, kan het even duren voordat je de juiste hebt gevonden. Gelukkig hebben wij het uitzoeken al voor je gedaan. Jij hoeft ze alleen maar te vergelijken en te besluiten wat goed bij je past. Hieronder staat het overzicht.

Maandpremie inboedelverzekeringMaandpremie opstalverzekeringPremie berekenen

Glasverzekering alleen mogelijk bij opstal €25,30
(standaard incl. glas)
Bereken premie
€6,45
+ €2,67 voor glas
€15,94
+ €2,15 voor glas
Bereken premie
€10,93
+ €3,39 voor glas
€28,02
+ €3,39 voor glas
Bereken premie
Glasverzekering alleen mogelijk bij opstal€28,21
+ €2,06 voor glas
Bereken premie
Glasverzekering alleen mogelijk bij opstal€31,51
+ €1,89 voor glas
Bereken premie
€17,90
+ €5,28 voor glas
€27,60
+ €5,28 voor glas
Bereken premie
€10,49
+ €4,50 voor glas
€19,32
+ €2,52 voor glas
Bereken premie
Glasverzekering alleen mogelijk bij opstal €11,92
+ €2,63 voor glas

Bereken premie

€3,75
+ €1,37 voor glas
Standaard bij All Risk
€18,14
+ €1,31 voor glas
Bereken premie

Dekking

Hieronder benoemen we welke schadegevallen er wél en niet worden gedekt door een glasverzekering. 

De schades die een glasverzekering meestal wél dekt zijn:

  • Ramen
  • Lichtkoepel plafond
  • Glazen deuren
  • Glazen douchecabine/wand

Ruitschades die een glasverzekering niet vergoedt, zijn schades veroorzaakt door: 

  • Opzet
  • Slecht of achterstallig onderhoud
  • Verbouwing

Heb je glasschade bij een ander veroorzaakt? Dan wordt dit niet gedekt door jouw glasverzekering. Een wa-verzekering kan voor zo’n situatie uitkomst bieden.

Glasverzekering lek raam

Zit er stof of water in je raam, dan wordt dit soms vergoed door de glasverzekering. Er wordt wel een voorwaarde gesteld dat het raam maximaal 10 jaar oud mag zijn bijvoorbeeld. Per verzekeraar kan dit verschillen. Dit kun je terugvinden in de voorwaarden van de verzekeraar.

Eigen risico

Net als bij andere verzekeringen heb je hier  te maken met een eigen risico. Het eigen risico is een vooraf gesteld bedrag dat je moet betalen wanneer er zich een schade voordoet. Bij veel verzekeraars is er geen eigen risico. Wanneer je wel een eigen risico moet betalen varieert dit vaak tussen de 50 en 500 euro. De hoogste kan vaak ingestel worden. Hoe hoger het eigen risico, des te lager de maandpremie. Voordat je een verzekering afsluit is het dus handig om hier rekening mee te houden. 

5/5 - (4 stemmen)